DUURZAAMHEID

Jouw houtskeletbouwwoning is klaar voor de toekomst

Met een houtskeletbouw nieuwbouwwoning in Borg & Buiten ben je echt klaar voor de toekomst. Je hoeft voorlopig geen grote investeringen meer te doen om je huis te verduurzamen. De woningen zijn uitstekend geïsoleerd, beschikken over de nieuwste installaties, het dak is voorzien van zonnepanelen en de ramen zijn van HR+++ glas. Dit maakt je woning enorm energiezuinig. Je kunt er dus heel wat jaren mee vooruit.

 

Maar wonen voor de toekomst betekent nog veel meer. Zo zorgt een houtskeletbouwwoning voor minder CO2 uitstoot én zorgen wij ervoor dat je woning wordt gebouwd in een groene en gezonde leefomgeving. Al dit soort aspecten komen op deze pagina ter sprake.

HOUTBOUW

HORIZON-WONINGEN: DE KRACHT VAN HOUT

 

Heijmans realiseert in Borg & Buiten de nieuwe generatie Horizon-woningen voor jou en voor de generaties na ons. Wat is een Horizon-woning en welke voordelen zijn er voor de aarde, het milieu en jou als toekomstige bewoner?  

Lees het artikel →

 

6 MYTHES OVER HOUTBOUW ONTKRACHT

 

Bouwen met hout is in Nederland sinds de industriële revolutie niet meer gangbaar. Dat merk je aan de reacties die we krijgen wanneer we vertellen dat we voor de Horizon-woningen in Borg & Buiten bijna alleen maar met hout werken. We nemen je graag mee in de misvattingen die over houtbouw bestaan en ontkrachten ze.

Lees het artikel →

DE VOORDELEN VAN DAMP-OPEN BOUWEN

 

Een goede luchtkwaliteit in huis is essentieel voor onze gezondheid en ventilatie speelt daarbij een cruciale rol. De houtskeletbouw Horizon-woningen in Borg & Buiten bouwen we damp-open. In dit artikel ontdek je wat dit betekent en welke voordelen deze bouwmethode biedt.

Lees het artikel →

ENERGIEZUINIG

Alle woningen in Borg & Buiten hebben energielabel A+++ of zelfs A++++ en worden voorzien van een intelligente warmtepomp welke de woning ventileert en verwarmt middels luchtverwarming. Dit systeem zorgt ook voor het warme tapwater en comfortkoeling in de zomer.  

 

ALLES OVER JE ENERGIELABEL

 

Energiekosten kunnen een flink deel van je vaste lasten voor hun rekening nemen. Het energielabel laat zien wat je in dit opzicht mag verwachten van je nieuwe huis. Wat moet je weten over het energielabel voordat je een nieuwe woning koopt?

Lees het artikel →

BENG UITGELEGD

 

Per 1 januari 2021 gelden er nieuwe eisen voor de energieprestatie van woningen en is het bij nieuwbouw verplicht om te voldoen aan deze eisen. De nieuwe bouwregels stellen eisen aan fossiel energiegebruik, het opwekken van hernieuwbare energie van woningen en de maximale opwarming. Dit betekent dat we bij de bouw van Borg & Buiten met veel meer zaken rekening houden dan enkel de isolatie. En dat zorgt niet alleen voor veel comfort in je woning, dat merk je in je portemonnee!

Lees het artikel →

Bijkomend voordeel

Bij het verstrekken van een hypotheek wordt er vaak gekeken hoe energiezuinig een woning is. Door te kiezen voor een duurzame nieuwbouwwoning in Borg & Buiten, kun je dus waarschijnlijk een hogere lening krijgen! Daarbij kom je met een energiezuinige woning vaak in aanmerking voor duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. Laat je hierover informeren door je hypotheekadviseur.

NATUURINCLUSIEF

Natuurinclusief gaat over het integreren van groen in de openbare ruimte en de bebouwing. Insecten, vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren krijgen zo kans om zich te vestigen. Zo verhogen we de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In de gevels van de woningen in Borg & Buiten worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels en vleermuizen. Bij de beplanting wordt rekening gehouden met soorten die in de rest van het gebied voorkomen. Op deze manier kunnen we specifieke soorten naar Borg & Buiten trekken. Zo maken we het plan niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren interessant. 

 

Meer over de nestkasten in Borg & Buiten →

EEN GROENE TUIN

VIJF DUURZAME THEMATUINEN

 

Groene tuinen worden steeds belangrijker. Door klimaatverandering krijgen we te maken met natte winters en droge zomers. Je denkt misschien ‘wat maakt die ene tuin van mij nu uit?’ maar een tuin staat nooit op zichzelf. Alle tuinen samen vormen één groot natuurgebied. Is tuinieren niet jouw grootste hobby? Geen probleem! Voor jouw tuin in Borg & Buiten bieden we genoeg onderhoudsvriendelijke opties. Laat je inspireren door deze vijf groene thematuinen!

Bekijk de brochure →

HET GOEDE VAN EEN GROENE TUIN

 

Heerlijk die ruimte in de achtertuin! Een fijne plek in de buitenlucht om te ontspannen en de kinderen kunnen er lekker spelen, ontdekken en hun energie kwijt. Heb je al nagedacht over de invulling van je nieuwe tuin? Maak het verschil en kies voor een groene tuin. Groene vingers hebben is niet nodig. Wij helpen je aan de hand van 6 stappen graag op weg!

Lees het artikel →

GEZONDE LEEFOMGEVING

Door een gezonde leefomgeving te creëren, dragen we bij aan de oplossing van veel maatschappelijke vraagstukken. Wonen in Borg & Buiten geeft antwoord op een groeiend bewustzijn dat we zelf kunnen bijdragen aan een betere en gezondere wereld. Door minder te verspillen, afval te scheiden, slim om te gaan met energieverbruik, auto’s en fietsen te delen en door het groen te gebruiken voor rust en ontmoeting. We zorgen voor een stevige basis: duurzame energie opwekken, regenwater vasthouden en infiltreren, natuurlijke materialen toepassen en met ecologen de lokale biodiversiteit verbeteren. Ons doel? Gezamenlijk een écht gezonde leefomgeving creëren in Borg & Buiten.