VEELGESTELDE VRAGEN

Je kunt je inschrijven voor fase 2B tot maandag 11 maart om 9.00 uur

De verkoop van fase 2B start op 29 februari om 16.00 uur. Alle informatie is dan op de website te vinden.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Borg & Buiten. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris, waarbij bewoners uit Culemborg voorrang hebben. Woon je in Culemborg geef dit aan bij je inschrijving. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluiting.

 

Let op: voor de toewijzing van woningtype Viola van fase 2B gelden specifieke toewijzingscriteria. Lees er hier meer over.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

  • De prognose is dat de woningen van fase 1 voor de bouwvak van 2024 worden opgeleverd.
  • De prognose is dat de woningen van fase 2A voor het einde van Q1 2025 worden opgeleverd.
  •  De prognose is dat de woningen van fase 2B in Q3 2025 worden opgeleverd.

  • De prognose is dat de woningen van fase 2C vanaf het eerste kwartaal in 2026 worden opgeleverd.
  • De bouw van de 47 woningen van fase 1 is gestart in oktober 2023. Deze woningen worden voor de zomer van 2023 opgeleverd.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2A start in het einde van het tweede kwartaal van 2024.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2B start in het derde kwartaal van 2024.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2C start aan het begin van het eerste kwartaal van 2025.

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard houden we je op de hoogte en krijg je hierover bericht van ons. We vragen je wel al eerder een financieringsverklaring af te geven, namelijk binnen twee dagen vanaf het eerste optiegesprek met de makelaar.

Alleen de woningen een beukmaat van 3900mm hebben een zelfbewoningsplicht van 5 jaar. Dit geldt dus ook voor Woningtype Viola van fase 2B.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

Op de website vind je tijdens de verkoopperiode een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

De verkoop van fase 2C bestaat uit 18 twee-onder-een-kap woningen en 5 vrijstaande woningen. Je kunt dus kiezen uit twee verschillende woningtypes. Bekijk op de website meer informatie over de woningen.

Nee, de woningen in fase 2C zijn geen Horizon woningen maar worden gebouwd in Heijmans Woonconcept.

Aan de voorkant van de woningen vaak een beukenhaag en aan de zijkant van een aantal hoekwoningen. Bij zijtuinen van hoekwoningen en aan de achterzijde van de woningen een hederascherm en poortdeur. Tussen de achtertuinen van de woningen in komt standaard geen afscheiding. Kijk hiervoor op de situatietekening welke vanaf de start verkoop bij de downloads te vinden is.

Bekijk vanaf de start verkoop van fase 2a hiervoor de optieprijslijst en de optietekeningen op de downloadpagina.

Zeker! Op de downloadpagina vind je de plattegronden per bouwnummer.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de woningtypes en downloads om alles te weten te komen over de woningen.

De Horizon-woningen worden voorzien van steenstrips met een metselwerk uiterlijk (1/2 van een steen). Deze ECO baksteenstrips sluiten goed aan bij het duurzame karakter van de Horizon-woningen. Ze worden niet uit volle stenen gezaagd, maar juist rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Heijmans heeft voor de steenstrips een samenwerking met baksteenfabrikant Vandersanden. Zij hebben ervaring in gerobotiseerde verwerking.

De woningen zijn voorzien van een spanplafond. Je kunt van te voren precies bepalen waar je de verlichting wilt hebben in het spanplafond.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Met behangklaar wordt bedoeld dat een wand geschikt is voor het aanbrengen van behang of om te stuken.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd en exclusief keuken. Wel hebben wij een keukenleverancier waarmee we samenwerken, die een aantal ontwerpen heeft gemaakt voor de keukens van dit project.

De woning wordt verwarmd middels een energiezuinig luchtverwarmingssysteem.

De woningen worden standaard voorzien van een Wevolt energiedak. In dit dak zijn zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak, waardoor er een esthetisch, waterdicht en vuurbestendig dak ontstaat.

In fase 1 komen er huurappartementen welke door Kleurrijk Wonen verhuurd zullen worden. Ook in fase 3 komen er huurappartementen, waarvan de verhuurder nog niet bekend is.

De Horizon-woningen worden voorzien van steenstrips met een metselwerk uiterlijk (1/2 van een steen). Deze ECO baksteenstrips sluiten goed aan bij het duurzame karakter van de Horizon-woningen. Ze worden niet uit volle stenen gezaagd, maar juist rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Heijmans heeft voor de steenstrips een samenwerking met baksteenfabrikant Vandersanden. Zij hebben ervaring in gerobotiseerde verwerking.

Zeker! De binnen- en buitenwanden worden voorzien van stevig plaatmateriaal. Dit geeft je de vrijheid om overal in je woning eenvoudig dingen op te hangen. 

Het massieve hout dat bij houtskeletbouw wordt gebruikt ontvlamt niet makkelijk. Gooi maar eens een massief blok hout in de openhaard. Het gaat even smeulen en dooft dan weer. Bovendien heeft het houtskelet in het geval van brand een voorspelbaar karakter. De buitenste laag zal verkolen, de lagen daarachter behouden volledig hun constructieve capaciteit. 

Houtskeletbouw biedt vele voordelen. Het is onder andere duurzamer en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Alles weten over de voordelen? Lees het artikel Horizon-woningen: de kracht van hout.

Bijna alles wat in een betonnen woning van beton is, is in een Horizon-woning van hout. Dat wil zeggen: de buitenwanden, binnenwanden, verdiepingsvloeren, dakconstructie, et cetera. Enkel de fundering en begane grond zijn in een Horizon-woning van beton.

Een Horizon-woning is een écht ademende woning. De natuurlijke materialen zorgen voor goede vochtregulatie en daarmee voor een aangenaam, stabiel en dus gezond binnenklimaat.

Houtbouw draagt niet bij aan ontbossing, de oppervlakte bos is de afgelopen dertig jaar in Europa door duurzaam bosbeheer en actieve aanplant voor houtbouw juist gegroeid. Het hout dat voor de woningen in Borg & Buiten gebruikt wordt, is afkomstig van deze duurzaam beheerde bossen. Dit hout voldoet aan de strenge eisen van de FSC– of PEFC–certificering. 

Het hout dat voor houtskeletbouw wordt ingezet, heeft uitstekende constructieve eigenschappen. Door het lichte gewicht van het hout in combinatie met de relatief hoge sterkte, kan worden voldaan aan de eisen van het bouwbesluit. Hiermee is hout één van de meest efficiënte bouwmaterialen ter wereld.

In vergelijking met een woning van steenachtige materialen, zal je in een houtskeletwoning minder galm ervaren. De akoestiek is goed en wordt als comfortabel ervaren. Bovendien dragen de geluiddempende eigenschappen van het biobased isolatiemateriaal dat gebruikt wordt bij aan de goede akoestiek. Het contactgeluid tussen de verdiepingen voldoet door het toepassen van een zwevende dekvloer altijd aan de wettelijke norm.

Ook een woning met een houtskelet heeft een levensduur van meer dan 100 jaar. Het hout wordt immers niet blootgesteld aan de weersinvloeden.

Omdat hout een licht bouwmateriaal is, is er voor een Horizon-woning een minder zware fundering nodig en is ook het transport efficiënter in te richten. De houten constructie, wanden en verdiepingsvloeren worden geprefabriceerd in de fabriek. Dit betekent dat er efficiënter met bouwmateriaal kan worden omgegaan en dat er veel minder transport naar de bouwplaats in Culemborg nodig is tijdens de bouwfase. Het totale productie– en bouwproces van een Horizon–woning geeft dus een lagere CO2-uitstoot.

Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een Horizon-woning is cellulose. Door de goede isolatie van cellulose is de warmteoverdracht laag. Dat wil zeggen dat er ’s winters niet te veel warmte uit de woning ontsnapt en de woning in de zomer juist minder snel opwarmt.

Het hout wordt niet blootgesteld aan de weersinvloeden. Voor biologische aantasting, zoals schimmels, is er over een lange tijd een hoge vochtigheidsgraad nodig. Die wordt door de goed geventileerde constructie niet bereikt.

Er ligt een voorlopig ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staat onder andere waar parkeerplaatsen komen, welke soort bestrating er gebruikt wordt, waar verlichting komt, hoe het groenplan eruitziet, et cetera. De gemeente zal dit verder uitwerken en aanleggen nadat de woningen zijn opgeleverd.

In de wijk komen op diverse plaatsen (natuurlijke) speelvoorzieningen en -velden.

Laadvoorzieningen voor elektrische auto’s vind je verspreid door de wijk en in de twee grote buurthubs.

Bekijk hiervoor het artikel Mobiliteit in Borg & Buiten.

De afvalinzameling vindt gecentraliseerd in de wijk plaats (onder andere restafval, papier en PMD).

Je kunt je inschrijven voor fase 2B tot maandag 11 maart om 9.00 uur

De verkoop van fase 2B start op 29 februari om 16.00 uur. Alle informatie is dan op de website te vinden.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Borg & Buiten. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris, waarbij bewoners uit Culemborg voorrang hebben. Woon je in Culemborg geef dit aan bij je inschrijving. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluiting.

 

Let op: voor de toewijzing van woningtype Viola van fase 2B gelden specifieke toewijzingscriteria. Lees er hier meer over.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

  • De prognose is dat de woningen van fase 1 voor de bouwvak van 2024 worden opgeleverd.
  • De prognose is dat de woningen van fase 2A voor het einde van Q1 2025 worden opgeleverd.
  •  De prognose is dat de woningen van fase 2B in Q3 2025 worden opgeleverd.

  • De prognose is dat de woningen van fase 2C vanaf het eerste kwartaal in 2026 worden opgeleverd.
  • De bouw van de 47 woningen van fase 1 is gestart in oktober 2023. Deze woningen worden voor de zomer van 2023 opgeleverd.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2A start in het einde van het tweede kwartaal van 2024.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2B start in het derde kwartaal van 2024.
  • De prognose is dat de bouw van fase 2C start aan het begin van het eerste kwartaal van 2025.

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet geregeld zijn vóór je naar de notaris gaat voor de overdracht van de woning. Uiteraard houden we je op de hoogte en krijg je hierover bericht van ons. We vragen je wel al eerder een financieringsverklaring af te geven, namelijk binnen twee dagen vanaf het eerste optiegesprek met de makelaar.

Alleen de woningen een beukmaat van 3900mm hebben een zelfbewoningsplicht van 5 jaar. Dit geldt dus ook voor Woningtype Viola van fase 2B.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

Op de website vind je tijdens de verkoopperiode een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

De verkoop van fase 2C bestaat uit 18 twee-onder-een-kap woningen en 5 vrijstaande woningen. Je kunt dus kiezen uit twee verschillende woningtypes. Bekijk op de website meer informatie over de woningen.

Nee, de woningen in fase 2C zijn geen Horizon woningen maar worden gebouwd in Heijmans Woonconcept.

Aan de voorkant van de woningen vaak een beukenhaag en aan de zijkant van een aantal hoekwoningen. Bij zijtuinen van hoekwoningen en aan de achterzijde van de woningen een hederascherm en poortdeur. Tussen de achtertuinen van de woningen in komt standaard geen afscheiding. Kijk hiervoor op de situatietekening welke vanaf de start verkoop bij de downloads te vinden is.

Bekijk vanaf de start verkoop van fase 2a hiervoor de optieprijslijst en de optietekeningen op de downloadpagina.

Zeker! Op de downloadpagina vind je de plattegronden per bouwnummer.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de woningtypes en downloads om alles te weten te komen over de woningen.

De Horizon-woningen worden voorzien van steenstrips met een metselwerk uiterlijk (1/2 van een steen). Deze ECO baksteenstrips sluiten goed aan bij het duurzame karakter van de Horizon-woningen. Ze worden niet uit volle stenen gezaagd, maar juist rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Heijmans heeft voor de steenstrips een samenwerking met baksteenfabrikant Vandersanden. Zij hebben ervaring in gerobotiseerde verwerking.

De woningen zijn voorzien van een spanplafond. Je kunt van te voren precies bepalen waar je de verlichting wilt hebben in het spanplafond.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Met behangklaar wordt bedoeld dat een wand geschikt is voor het aanbrengen van behang of om te stuken.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd en exclusief keuken. Wel hebben wij een keukenleverancier waarmee we samenwerken, die een aantal ontwerpen heeft gemaakt voor de keukens van dit project.

De woning wordt verwarmd middels een energiezuinig luchtverwarmingssysteem.

De woningen worden standaard voorzien van een Wevolt energiedak. In dit dak zijn zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak, waardoor er een esthetisch, waterdicht en vuurbestendig dak ontstaat.

In fase 1 komen er huurappartementen welke door Kleurrijk Wonen verhuurd zullen worden. Ook in fase 3 komen er huurappartementen, waarvan de verhuurder nog niet bekend is.

De Horizon-woningen worden voorzien van steenstrips met een metselwerk uiterlijk (1/2 van een steen). Deze ECO baksteenstrips sluiten goed aan bij het duurzame karakter van de Horizon-woningen. Ze worden niet uit volle stenen gezaagd, maar juist rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Heijmans heeft voor de steenstrips een samenwerking met baksteenfabrikant Vandersanden. Zij hebben ervaring in gerobotiseerde verwerking.

Zeker! De binnen- en buitenwanden worden voorzien van stevig plaatmateriaal. Dit geeft je de vrijheid om overal in je woning eenvoudig dingen op te hangen. 

Het massieve hout dat bij houtskeletbouw wordt gebruikt ontvlamt niet makkelijk. Gooi maar eens een massief blok hout in de openhaard. Het gaat even smeulen en dooft dan weer. Bovendien heeft het houtskelet in het geval van brand een voorspelbaar karakter. De buitenste laag zal verkolen, de lagen daarachter behouden volledig hun constructieve capaciteit. 

Houtskeletbouw biedt vele voordelen. Het is onder andere duurzamer en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Alles weten over de voordelen? Lees het artikel Horizon-woningen: de kracht van hout.

Bijna alles wat in een betonnen woning van beton is, is in een Horizon-woning van hout. Dat wil zeggen: de buitenwanden, binnenwanden, verdiepingsvloeren, dakconstructie, et cetera. Enkel de fundering en begane grond zijn in een Horizon-woning van beton.

Een Horizon-woning is een écht ademende woning. De natuurlijke materialen zorgen voor goede vochtregulatie en daarmee voor een aangenaam, stabiel en dus gezond binnenklimaat.

Houtbouw draagt niet bij aan ontbossing, de oppervlakte bos is de afgelopen dertig jaar in Europa door duurzaam bosbeheer en actieve aanplant voor houtbouw juist gegroeid. Het hout dat voor de woningen in Borg & Buiten gebruikt wordt, is afkomstig van deze duurzaam beheerde bossen. Dit hout voldoet aan de strenge eisen van de FSC– of PEFC–certificering. 

Het hout dat voor houtskeletbouw wordt ingezet, heeft uitstekende constructieve eigenschappen. Door het lichte gewicht van het hout in combinatie met de relatief hoge sterkte, kan worden voldaan aan de eisen van het bouwbesluit. Hiermee is hout één van de meest efficiënte bouwmaterialen ter wereld.

In vergelijking met een woning van steenachtige materialen, zal je in een houtskeletwoning minder galm ervaren. De akoestiek is goed en wordt als comfortabel ervaren. Bovendien dragen de geluiddempende eigenschappen van het biobased isolatiemateriaal dat gebruikt wordt bij aan de goede akoestiek. Het contactgeluid tussen de verdiepingen voldoet door het toepassen van een zwevende dekvloer altijd aan de wettelijke norm.

Ook een woning met een houtskelet heeft een levensduur van meer dan 100 jaar. Het hout wordt immers niet blootgesteld aan de weersinvloeden.

Omdat hout een licht bouwmateriaal is, is er voor een Horizon-woning een minder zware fundering nodig en is ook het transport efficiënter in te richten. De houten constructie, wanden en verdiepingsvloeren worden geprefabriceerd in de fabriek. Dit betekent dat er efficiënter met bouwmateriaal kan worden omgegaan en dat er veel minder transport naar de bouwplaats in Culemborg nodig is tijdens de bouwfase. Het totale productie– en bouwproces van een Horizon–woning geeft dus een lagere CO2-uitstoot.

Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een Horizon-woning is cellulose. Door de goede isolatie van cellulose is de warmteoverdracht laag. Dat wil zeggen dat er ’s winters niet te veel warmte uit de woning ontsnapt en de woning in de zomer juist minder snel opwarmt.

Het hout wordt niet blootgesteld aan de weersinvloeden. Voor biologische aantasting, zoals schimmels, is er over een lange tijd een hoge vochtigheidsgraad nodig. Die wordt door de goed geventileerde constructie niet bereikt.

Er ligt een voorlopig ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staat onder andere waar parkeerplaatsen komen, welke soort bestrating er gebruikt wordt, waar verlichting komt, hoe het groenplan eruitziet, et cetera. De gemeente zal dit verder uitwerken en aanleggen nadat de woningen zijn opgeleverd.

In de wijk komen op diverse plaatsen (natuurlijke) speelvoorzieningen en -velden.

Laadvoorzieningen voor elektrische auto’s vind je verspreid door de wijk en in de twee grote buurthubs.

Bekijk hiervoor het artikel Mobiliteit in Borg & Buiten.

De afvalinzameling vindt gecentraliseerd in de wijk plaats (onder andere restafval, papier en PMD).