ONTDEK CULEMBORG

Natuur in de buurt, stad om de hoek. Parijsch is prachtig en de omgeving is al net zo mooi. Je woont avontuurlijk nabij de Lek. De uiterwaarden liggen aan je voeten. Met een half uurtje ben je op de Utrechtse Heuvelrug. En praktisch: steden als Utrecht en Den Bosch liggen om de hoek!

PLATTEGROND PARIJSCH

IDEAAL GELEGEN

Culemborg is ideaal gelegen in het hart van Nederland. Met een eigen station, sta je in 20 minuten op Utrecht Centraal en in een half uur ben je met de trein in Den Bosch. Pak je liever de auto? Je bent zo op de A2, A15 of A12.

OPENBARE LAADPALEN

Je elektrische auto opladen is in Parijsch zeker mogelijk! In de wijk vind je tal van openbare laadstations. Waar deze zich bevinden? Dat zie je op deze interactieve kaart.

NAAR BUITEN!

Borg & Buiten daagt je uit naar buiten te gaan. Er komt een directe verbinding met het buitengebied waar je kunt wandelen, hardlopen en fietsen. Het Kooikerpark is dé plek voor kinderen om veilig te spelen. Maar ook op andere plekken in Parijsch kunnen kinderen op avontuur. Parc de Triomphe, met talloze speelaanleidingen en zelfs een trekpontje, ligt op een steenworp afstand.

VEEL TE BELEVEN

In Culemborg vind je daarnaast bovengemiddeld goede scholen, winkels en een theater met bioscoop. En ook aan sport geen gebrek. Er zijn veel sportclubs, waaronder tennis, hockey, voetbal, maar ook een atletiekvereniging en diverse sportscholen. Of trek je hardloopschoenen aan en loop het buitengebied in. Pak de racefiets en test je conditie langs de Lek. Ga je graag uit eten? Ook qua restaurants zijn er legio mogelijkheden.

 

 

HISTORISCH CULEMBORG 

Het moderne leven van Culemborg speelt zich af in de oude binnenstad, waar de historie te vinden en te voelen is. Prachtige kerkjes, de waterlinie, het Elisabeth Weeshuis, het Oude Stadhuis en de haven zijn het decor van het dagelijks leven met terrassen, markten, feesten en voorstellingen.  

NATUUR

Borg & Buiten wordt omgeven door een uitgestrekt buitengebied waar je, bijvoorbeeld na een lange werkdag of in het weekend met de kinderen, eindeloos kunt genieten. Wandel over het Goilberdingerpad, een klompenpad dwars door de uiterwaarden van de Lek, en neem het rivierenlandschap in je op. Als het goed vriest kun je op de schaats langs Lokkershoek, Forteneiland en Parc de Triomphe. In de zomer is het goed toeven op een van de strandjes langs de Lek. Hier vind je ook Werk aan het Spoel en Fort Everdingen. Deze forten maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat onlangs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst.