OVER BORG & BUITEN

Tussen Forteneiland en het buitengebied van Culemborg vind je straks Borg & Buiten. Een ruim opgezette wijk met circa 450 woningen. Verschillende soorten rijwoningen, vrijstaande woningen, tweekappers en appartementen. Koop en sociale huur.  De Scandinavische invloeden zie je terug in de blauwe en grijze tinten. Het overgrote deel van de woningen grenst aan het groene Kooikerpark en heeft sfeervolle veranda’s of pergola’s. Een buitenkans! Borg & Buiten bestaat uit twee verschillende woonsferen: Wonen aan het Kooikerpark en Wonen in het Hof.

Wonen aan het kooikerpark

WONEN AAN HET KOOIKERPARK

Wonen aan het Kooikerpark is ‘hygge’, het Deense woord voor gezellig. In de architectuur, met blauwe en grijze tinten, zie je Scandinavische invloeden terug. Moderne, duurzame woningen in een fris en familiaal jasje. Klaar voor de toekomst, met groen tot aan je voordeur! Je vindt in dit deel van Borg & Buiten talloze speel- en ontmoetingsplekken. De sfeervolle veranda’s zorgen voor verbinding met het groen en elkaar.

De verkoop van de eerste fase met woningen aan het Kooikerpark is gestart.

Bekijk de woningen →

Wonen aan het hof

WONEN IN HET HOF

Woon je liever meer besloten? Langs de rand van Borg & Buiten vind je kleinschalige hofjes met een eigen karakter. Riante huizen met fraaie tuinen, vrijwel naast het water van Lokkershoek of direct grenzend aan het buitengebied. Hier woon je vrij en individueel, maar is gezelligheid nooit ver weg.

Bekijk de virtuele tour

Nieuwsgierig hoe Borg & Buiten fase 1 eruit komt te zien? Loop dan eens een rond in dit nieuwe buurtje en ervaar het zelf.

PLANKAART BORG & BUITEN

Tussen Forteneiland en het buitengebied van Culemborg, en grenzend aan de wijk Lokkershoek vind je Borg & Buiten.

MOBILITEIT

Door te parkeren in de ‘hubs’ aan de rand van de wijk zijn de straten autoluw of zelfs autovrij. Dit vergroot niet alleen de veiligheid van de wijk, je krijgt er ook bijzonder veel ruimte en groen voor terug. In de hubs komen deelauto’s en bakfietsen. Makkelijk in gebruik, goed voor het milieu én de portemonnee.

Meer over mobiliteit →

DUURZAAM EN TOEKOMSTBESTENDIG

Een toekomstgerichte wijk combineert wonen met andere functies, zoals natuur en ruimte om te ontmoeten, spelen en ontspannen. In Borg & Buiten is volop aandacht voor biodiversiteit, ecologie en klimaatadaptatie. We gaan slim om met ons ecosysteem, zodat we het sterker en toekomstbestendig maken.

Meer over duurzaamheid →

GROEN EN WATER

Talloze onderzoeken laten zien dat veel groen en water in de omgeving de waarde van je huis vergroot. Wat dat betreft zit je in Borg & Buiten goed. Aan de ene kant het water van Lokkershoek, aan de andere kant het buitengebied. Met een directe verbinding loop je zo vanuit Borg & Buiten het buitengebied in. Bovendien meandert er straks een prachtig park dwars door de wijk.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.