VERKOOPPROCEDURE

Je hebt een woning in Borg & Buiten op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werk gaat.

 

1. ORIËNTEER JE OP DE WEBSITE

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

2. INSCHRIJVEN

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!


Handig om te weten
– Ben je op de hoogte van je huidige financiële situatie? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur en laat voor inschrijving een financiële haalbaarheidscheck uitvoeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je een woning toegewezen krijgt.

3. DE TOEWIJZING

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van eerste voorkeur. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de toewijzing, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum. Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in de toewijzing en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen.

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan.
Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

4. GESPREK MET DE MAKELAAR

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens het gesprek met de makelaar ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.


5. BESLISSEN

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en vervolgens (digitaal) te ondertekenen.

 

Nog vragen? Bekijk onze FAQ.