Borg & Buiten: niet zomaar een naam

Forteneiland, De Wilde Tuin, Le Jardin. Parijsch bestaat uit afzonderlijke deelgebieden met ieder hun eigen karakter én een naam die iets vertelt over het desbetreffende buurtje. Zo ook bij Borg & Buiten. Want die naam, daar is over nagedacht…

BORG

Culemborg, Borg. Het ligt voor de hand om te denken dat Borg slechts een afkorting is van de plaatsnaam. Toch past deze naam niet alleen daarom perfect bij Borg & Buiten. De opzet van de wijk maakt dat je je in Borg & Buiten snel veilig, op je gemak én thuis gaat voelen. Omringd door water en bijna vrij van autoverkeer. Een ge-borg-en gevoel, dus! Daarnaast is een borg een variant van een burcht, een versterkt kasteel of een huis zonder adellijke rechten maar mét een fraaie uitstraling. En dat laatste hebben de woningen in Borg & Buiten zeker!

BUITEN

Niets zo fijn als een leven dichtbij de natuur. In Borg & Buiten staat het buitenleven centraal. Het overgrote deel van de woningen grenst aan het groene Kooikerpark of het water van Lokkershoek en heeft een sfeervolle veranda, die de connectie met het buitenleven versterkt. Ook komt er een directe verbinding met het buitengebied waar je kunt wandelen, hardlopen en fietsen. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed, ligt zelfs om de hoek! Bovendien is er in Borg & Buiten volop aandacht voor biodiversiteit, ecologie en klimaatadaptatie. We gaan slim om met ons ecosysteem, zodat we het sterker en toekomstbestendiger maken. Buiten, dat moest dus wel in de naam komen.