SLIM & GEZOND

Wonen in Borg & Buiten is een slimme en gezonde keuze. Gezelligheid, ontspannen en nieuwe energie opdoen gaat hier zo makkelijk. Ontdek waarom!

SLIM WONEN

Slim op het gebied van…

MOBILITEIT

Door te parkeren in de ‘hubs’ aan de rand van de wijk zijn de straten autoluw of zelfs autovrij. Dit vergroot niet alleen de veiligheid van de wijk, je krijgt er ook bijzonder veel ruimte en groen voor terug. In de hubs komen deelauto’s en bakfietsen. Makkelijk in gebruik, goed voor het milieu én de portemonnee.

DE RUIMTE

Een toekomstgerichte wijk combineert wonen met andere functies, zoals natuur en ruimte om te ontmoeten, spelen en ontspannen. In Borg & Buiten is volop aandacht voor biodiversiteit, ecologie en klimaatadaptatie. We gaan slim om met ons ecosysteem, zodat we het sterker en toekomstbestendig maken.

 

GROEN EN WATER

Talloze onderzoeken laten zien dat veel groen en water in de omgeving de waarde van je huis vergroot. Wat dat betreft zit je in Borg & Buiten goed. Aan de ene kant het water van Lokkershoek, aan de andere kant het buitengebied. Met een directe verbinding loop je zo vanuit Borg & Buiten het buitengebied in. Bovendien meandert er straks een prachtig park dwars door de wijk.

BEREIKBAARHEID

Wonen in een wijk met veel groen, die ook nog eens goed bereikbaar is? Veel slimmer krijg je het niet. Vanuit Culemborg ben je snel op de A2 en A15. Ga je liever met de trein? Vanaf station Culemborg sta je in 20 minuten op Utrecht Centraal en in een half uur ben je met de trein in Den Bosch.

GEZOND WONEN

Gezond op het gebied van…

(SPORT)VOORZIENINGEN

Niet alleen vind je hier een keur aan winkels, restaurantjes, zorgvoorzieningen en scholen. De ligging van Borg & Buiten is ook ideaal om ‘in shape’ te blijven. Trek je hardloopschoenen aan, maak je hoofd leeg en loop het buitengebied in. Pak de racefiets en test je conditie langs de Lek. Of maak gebruik van de vele en gevarieerde sportverenigingen in Culemborg.

WONINGEN

De woningen in Borg & Buiten worden milieubewust gebouwd en zijn energiezuinig en gasloos. Goed voor je eigen portemonnee en het milieu. Ook dat is Borg & Buiten.

 

ACTIEF BEZIG ZIJN

Borg & Buiten daagt je uit naar buiten te gaan. Er komt een directe verbinding met het buitengebied waar je kunt wandelen, hardlopen en fietsen. Het Kooikerpark is dé plek voor kinderen om veilig te spelen. Maar ook op andere plekken in Parijsch kunnen kinderen op avontuur. Parc de Triomphe, met talloze speelaanleidingen en zelfs een trekpontje, ligt op een steenworp afstand.

ONTMOETEN

Een picknick organiseren voor vrienden of familie, een spontane borrel met de buren of samen een bootcampclub starten? In en rond het Kooikerpark is ruimte genoeg!